onsdag 6. januar 2010

Januar 2010 Godt Nytt År!


Ikveld hadde vi første møte etter juleferien og mange av quiltedamene hadde funnet veien til "Huset". Spesielt hyggelig var det at tre nye medlemmer kom. Vi ønsker Laila, Turid og Liv hjertelig velkommen i laget!

Audhild informerte om siste nytt med framlegging av møteplan for hele året (se kolonnen til høyre) og delte ut oppdatert adresseliste.

Grete Seglsten sitter i NQF-styret sentralt og informerte litt mer ang. 2011-årsmøte som skal holdes på SAS-hotellet her i Tromsø. Vi som lokalt quiltelag må regne med "å gå til hånde", holde vakt ved utstillinger osv., mens NQF sentralstyret tar seg av selve årsmøtet med kursene.
Hun informerte også at man har satt igang en stor vervekampanje i NQF der det lokallaget som verver flest nye medlemmer får tildelt en kursleder (fra NQFs lister) gratis der man betaler for dennes reise og opphold. Det oppfordres at TQL-medlemmer som ønsker å melde seg inn i NQF gir beskjed til noen i styret.


Tusen takk til kaffeansvarlig Reidunn som hadde bakt nydelig banankake servert med vaniljeis.
Etter kaffen var det "Vis og fortell":

Bodil jobber med siste "finish" etter svampmalekurset med Vera.
Grete har sydd "Hverdagsveska" i en lekker lys lilla farge + klemmepung (en kit hun fikk i julegave). Alle styremedlemmene i NQF fikk i oppdrag å sy en liten quilt til hverandre og utgangspunktet var en av stripene. Denne blomsten ble Grete sin, sydd av May Britt Dammen.Mona har kjøpt kit'en til "Et Roseteppe" (AnnAKa) og har nettopp startet med stitcheriet. Anne-Grethe er fortsatt i litt julemodus og produserer julegaver.


Anne-Grethe har også sydd to "bøssepunger", en sminkepung, grytekluter og løper etter eget design.


Aud strikker mest for tida, men hadde tidligere sydd to sommerlige brikker til hagebordet. Laila stitcher på en engel som senere skal bli dørskilt til et familiemedlem. Turid syr lukkekant på en stjerneløper i julefarger.


Ellen hadde (som mange andre i laget) sydd endel og gitt bort i julegave. Bl.a. har hun arvet veven etter sin mormor og det siste som ble vevd før hun døde hadde Ellen laget tre små "minnequilter" av, en til hver av de tre søstrene. Det satte de stor pris på!


Reidunn har sydd og gitt bort mye til jul. Nå har hun bestemt seg for at "UFO"ene skal gjøres ferdige. Flere små veggquilter og et putetrekk (av rester fra duk og løper) er nå borte fra UFO-haugen.


Hun har også sydd ferdig og quiltet et deilig slumreteppe i flanell. Inga Lill har sydd seg en flott veske i behagelige farger.


Anna liker å komponere og sy eget design. Her er en lekker veske med rosemotiver som er brodert på. Hun har også sydd denne ryggsekken med bord av flotte stitcherimotiver.
May har vært flittig og kommet til stitcheryblokk nr.8 i "Eventyrteppet". Alle er montert i rammen underveis.Birgit viste fram en delikat "Stitcherymappe" sydd til May og gitt i julegave.
Audhild hadde tegnet mange fine motiver til stitchery og oppdaget til sin forskrekkelse at hun hadde brukt feil penn! Motivene vil forsvinne etter 48 timer...


Berit syr på sine "feriestitcherier" og Kari er godt igang med sine blokker til "Polka Dot-girls".


HUSK!
Årskontigenten på kr.250,- må betales innen utgangen av januar-10.
Kontonummer: 0534-2398121

Ingen kommentarer: