onsdag 5. november 2014

Novembermøte


14 damer til stede i kveld. Vi hadde gleden av å høre Hazel fortelle varmt om sitt engasjement for organisasjonen "Days for girls". Vi har planlagt å ha en dugnad og sy til dette flotte prosjektet 17. januar 2015. Nå fikk vi høre utførlig hvordan vi skal sy, hvilke farger som egner seg, motiv som ikke kan brukes osv. Det var Celeste Mergens som startet dette prosjektet i 2008 og siden da har over 1 million jenter i 70 forskjellige land fått mulighet til å gå på skolen selv om de har menstruasjon. 
Hver jente mottar en pose som inneholder 8 bind, 2 bindholdere, 1 truse, 1 vaskeklut, 1 såpe og en ziplock plastpose. De får også god informasjon angående hygiene for å hindre infeksjoner.
Tusen takk til Hazel for flott demonstrasjon av de forskjellige delene posen inneholder.

Kaffekomite var Randi, Mona og Anne-Grethe som serverte nydelig sjokolade/tyttebærkake, frukt/nøtter og kanelboller. Tusen takk til dem.

Kveldens lotteripakke ble vunnet av Grethe H: 4 flotte stoffer og et mønster.

Hazel i full sving:

 Bindholder med lommer og trykkapp:

Alle følger med mens Hazel forteller og forklarer. Inni bindholderne er det væskeavstøtende materiale og Ellen Aa klipper ut noen eksemplarer til bruk for prosjektet.

Vis og fortell:
Ellen B har sydd ferdig to flotte løpere.

Åse har sydd julekurver etter mønster fra QM og Randi blir gammeltante snart og hun hadde bare lukkekanten igjen på dette fargerike krabbeteppet fra QM (AnnAKa).

 Ellen viste fram sitt bidrag til en konkurranse som het "Distortion". Hennes nydelige blå quilt hadde vært jorden rundt på utstilling.

Anna har sydd flotte strikkeposer med artige motiv i tillegg til sminkepunger til unge damer. Inger hadde bare lukkekanten igjen på et flott juletreteppe/duk.

Hazel jobbet med en veggquilt som lenge hadde ligget i ro for hun fortrekker å sy til prosjektet "Days for girls" i stedet. Anne-Grethe syr til messer og AnnAKa har mange gode mønster til dette formålet.

Til helgen er det kurs med Brita Rundgren og vi gleder oss til å sy "Duppeditter". Fortsatt få ledige plasser :)

"In this life we cannot
always do great things.
But we can do small things 
with great love"

Mother Teresa

Ingen kommentarer: